شرکت زیمنس

زیمنس

تاریخچه شرکت زیمنس

امروزه شرکت زیمنس در زمینه تولید تجهیزات مخابراتی و نورپردازی، لوازم خانگی، انواع قطار، تجهیزات تولید برق، سیستم‌های خودکارسازی، اتوماسیون صنعتی، تجهیزات پزشکی و سامانه‌های اعلام حریق فعالیت می‌کند. عملیات شرکت زیمنس به چهار بخش اصلی انرژی، صنعتی، پزشکی و زیرساخت‌های شهری تقسیم می‌شود. هم‌اکنون شمار کارکنان زیمنس بالغ بر ۳۶۰ هزار نفر می‌باشد، که در ۱۹۰ کشور جهان اشتغال دارند. دفتر مرکزی این شرکت در شهر مونیخ، آلمان قرار دارد. اما این شرکت از کجا کارش را شروع کرد؟
سابقهٔ تبادل اطلاعات قدمتی به اندازه جامعهٔ بشری دارد، اما با آغاز عصر الکتریسیته در قرن نوزدهم، افزایش سرعت و حجم انتقال اطلاعات، انقلابی در فن‌آوری ارتباطات پدید آورد.

درباره شرکت زیمنس

برای درک چنین تحولی، توجه به تاریخ پروس و خانوادهٔ زیمنس از آن کشور راه‌گشاست. در شرایطی که پروس راه صنعتی شدن را می‌پیمود و در آن کشور بر تعداد شرکت‌های سرمایه‌گذار در صنایع مختلف افزوده می‌شد، شرکت‌های برادران زیمنس از موقعیتی ممتاز در فن‌آوری ارتباطات و تولید تجهیزات الکتریکی برخوردار گردیدند. در پروس این خانواده با بهره‌گیری از نظام کارآمد اداری دولتی، پیوندهای خانوادگی و نوآوری‌های تجربه‌محور و دسترسی به بازارهای جهانی، طرح‌های بزرگی را به اجرا درآورد که نقاط مختلف جهان را به هم متصل و نیز امکان ارسال پیام‌ها را در زمانی کوتاه میسر کرد. این پیشرفت‌ها، علاوه بر این که پایه‌های لازم را برای تکوین این فن‌آوری در قرن بیستم فراهم نمود، بر حجم مبادلات تجاری و فرهنگی و نیز بر سرعت تحرکات دیپلماتیک و نظامی افزود.

شکل‌گیری شرکت‌های برادران زیمنس

با پایان جنگ‌های ناپلئونی در سال 1815، پادشاهی پروس با مرکزیت برلین که تحت رهبری آن، امپراطوری آلمان در سال 1871 شکل گرفت، از نظر صنعتی ناحیه‌ای عقب‌مانده بود. این کشور تا دههٔ 1860 به مرتبهٔ چشمگیری از صنعتی شدن رسید و اقتصاد آن شکوفا گردید. در پروس قبل از دههٔ 1840 رشد سرمایه‌گذاری صنعتی اندک بود و از ثبات و استمرار لازم هم برخوردار نبود. ترکیبی از کمبود بازار و فقدان حمایت دولت از شرکت‌ها، یا احتمال سودآوری اندک، سرمایه‌گذاری صنعتی را مخاطره‌آمیز می‌نمود. سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری‌های عمومی که نیازهای کشور را مرتفع می‌کردند روی می‌آوردند. حکومت پروس به طور محدود، سیاست حمایت از طرح‌های صنعتی را دنبال می‌کرد و شرکت‌های خصوصی تشویق به سرمایه‌گذاری شدند.

تاریخچه شرکت زیمنس

نحوه شکل گیری

وقتی که صنعتی شدن پروس و سایر ایالات آلمانی از دههٔ 1830 آغاز گردید، نظام اداری نیرومندی توسعه یافته بود. نظام و الگوهای اداری کارآمد که در پروس بیش از سایر کشورهای اروپایی همه بخشهای جامعه را تحت الشعاع قرار داده بود، نقش مهمی در روند مدرنیزه شدن در پروس و سایر ایالات آلمانی به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی داشت. این الگوها در کارخانه‌های نوبنیاد توسعه یافت. اتحادها و وابستگی‌های متنوعی بین ادارات دولتی و کارکنان آنان از یک‌سو و نخستین شرکت‌های در حال شکل‌گیری پدید آمد. متخصصان بخش خدمات کشوری به عنوان سرمایه‌گذار عمل می‌کردند و برخی شرکت‌های سرمایه‌گذار، بویژه در معدن و راه‌آهن در دست دولت بودند. متخصصان بخش خدمات کشوری از نقشی پیشتاز در عرصهٔ فنون، آموزش صنعتی و رونق انجمن‌های علمی و صنعتی برخوردار شدند. مهندسان متخصص در بخش‌های ‌ فنی، اداری و بویژه در واحدهای نظامی پروس متمرکز بودند. تعدادی از این کارکنان متخصص، از سوی شرکت‌های سرمایه‌گذار خصوصی که حقوق بیشتری نسبت به دولت پرداخت می‌کردند، به کار گرفته می‌شدند.
 
برادران زیمنس که در صنایع مختلف از جمله الکتریکی، مکانیکی، تلگراف، متالوژی، شیشه و معادن سرمایه‌گذاری کردند، فرزند کشاورزی به نام کریستین فردینالد زیمنس بودند. اجداد کریستین از سه قرن قبل در شمال آلمان کشاورز بودند. نخستین شرکت را ورنر زیمنس با ییک از همکاران مکانیک خود، به نام یوهان جرج هالسکه تأسیس کرد که به سرعت در سطح بین المللی توسعه یافت. شعبه‌هایی در سن پطرزبورگ و لندن تا اوائل دههٔ 1850‌ تأسیس کرد. این شرکت به تولید و نصب کابل تلگراف و تجهیزات الکتریکی پرداخت و در برلین و خارج از پروس با به کارگیری کارکنان بیشتر توسعه یافت.
 

محصولات برند زیمنس

همانطور که گفته شد، برند زیمنس به قول معروف از شیر مرغ تا جون آدمیزاد تولید می کند و در زمینه های زیادی فعالیت دارد. اما زمینه ای که باعث شد برند زیمنس در ایران شناخته شود، چیزی جز برق صنعتی نبود. تجهیزات برق صنعتی برند زیمنس از جمله مهمترین محصولات برند زیمنس میباشد که در ادامه قصد داریم به طور مختصر هر کدام را به شما معرفی کنیم.

اینورتر برند زیمنس

اینورتر زیمنس که به اختصار VFD یا درایو سرعت متغیر زیمنس نیز نامیده می‌شوند، جزء اینورترهای استاتیک و فاقد قطعات متحرک هستند که در مدل ها و سری‌های گوناگون تولید می‌شوند.

کنتاکتور برند زیمنس

کنتاکتور تجهیزی است که از طریق تحریک بوبین، به عنوان کلیدی برای قطع و وصل کردن مدارهای قدرت از راه دور استفاده می شود

سافت استارتر زیمنس

با کمی توجه به نام این مورد از محصولات برق صنعتی برند زیمنس می توان به این نتیجه رسید که سافت استارتر (soft starter) چیزی هست که استارت را نرم انجام میدهد و به معنی راه اندازی نرم است، بنابراین شما با وصل کردن این دستگاه به الکتروموتور می توانید الکتروموتور را به صورت نرم راه اندازی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *